2011-01-03 21:13:13• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kelendő a magyar állampolgárság

Tegnap, a szatmárnémeti Demokrácia Központ első munkanapján több mint hatvanan fordultak meg az intézményben. Veres-Kupán Enikő, a Demokrácia Központok hálózatát kialakító és fenntartó Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Szatmár megyei szervezetének vezetője szerint kivétel nélkül mindenki a kedvezményes honosítás iránt érdeklődött. Volt olyan, aki kész iratcsomóval érkezett, és azt igényelte, hogy a központ munkatársai (akik részt vettek ez irányú képzésen) ellenőrizzék dossziéját.

 

Nehéz évet zártak

Tasnád polgármestere, Véron András szívből reméli, sokkal könnyebb lesz anyagi szempontból az előttünk álló év, mint a mögöttünk hagyott. A helyi önkormányzat minimális tartozással fejezte be a 2010-es esztendőt.

 

800 lej gyűlt Nagykárolyban

Közel 800 lej gyűlt össze a Nagykárolyi Kulturális Központ által a karácsonyi ünnepek alkalmából szervezett humanitárius akció keretében, melyet „1 lejt a boldog karácsonyért!" címmel hirdettek meg.

 

Születések, elhalálozások, esküvők

Év eleje lévén, a hagyomány szerint vallási közösségeink ilyenkor számba veszik, mennyivel gyarapodott vagy mennyivel csökkent lélekszámuk a mögöttünk hagyott esztendőben. Lapunk az alábbiakban a Szatmári Református Egyházmegye, illetve a máramarosi egyházmegye ide eső része néhány gyülekezetéből közöl ilyen adatokat.

Többet fizetünk a kihágásokért

Január 1-jétől megnőtt a közlekedési büntetőpontok értéke. A sofőröknek ezentúl még elővigyázatosabbaknak kell lenniük, mivel kihágásaikért ezentúl még többet fizethetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: